Αγγελική Σεφεριάδου-Καραογλανίδου

Αγγελική Σεφεριάδου-Καραογλανίδου

Νέος Μυλότοπος
Γιαννιτσά
Νομός Πέλλης
τ.κ. 58100


Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Έκθεση Υφαντών της Αγγελικής Σεφεριάδου – Καραογλανίδου

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης η έκθεση Υφαντών της Αγγελικής Σεφεριάδου – Καραογλανίδου.

Η Δημοτική Πινακοθήκη παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ την εξαίρετη έκθεση υφαντών, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση, για ακόμα μια φορά, όχι μόνο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στη διαχρονική παραδοσιακή τέχνη.
Η Αγγελική Σεφεριάδου – Καραογλανίδου, με ειδικές σπουδές στον τομέα της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης και πλούσια επαγγελματική – εκπαιδευτική εμπειρία στην ειδικότητά της, αποτελεί μια άξια εκπρόσωπο της πλουσιότατης καλλιτεχνικής μας παράδοσης.
Με σύμμαχο το ταλέντο και την αγάπη της για την ελληνική λαϊκή παράδοση και την τέχνη της υφαντικής, παρουσιάζει στην πόλη μας τη θαυμαστή εργασία χρόνων και ατελείωτων ωρών μπροστά στον αργαλειό.
Η έκθεση απευθύνεται, όχι μόνο στους επισκέπτες μεγάλων ηλικιών, αλλά και στους νέους, στους οποίους προσφέρεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα θαυμαστά αποτελέσματα της υφαντικής τέχνης.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30/11/ 2008



Ώρες και μέρες λειτουργίας έκθεσης

Τρίτη – Παρασκευή 10:00- 14:00

18:00- 21:00

Σάββατο 18:00 – 21:00

Κυριακή 10:00- 14:00

Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ

ΠΙΝΑΚΕΣ

Μικροί πίνακες :  Γάτα,   Μωβ παγώνι,
                              Κίτρινο παγώνι,   Πουλιά στο κλαδί.

 
Μεγάλος πίνακας :  "Ο πρίγκιπας με τα κρίνα"
                               (από Μινωική τοιχογραφία)
Ένας νέος περπατά μέσα σε κήπο. Στον λαιμό φοράει περιδέραιο και στο κεφάλι διάδημα από κρίνα και φτερά παγωνιού. Στο σώμα φοράει περίζωμα, σύμφωνα με τη μόδα της μινωικής εποχής. Με το δεξί του χέρι κρατούσε κάποιο ιερό ζώο, σφίγγα ή γρύπα.